كتبت  _  شريهان شحاتة
أقام معهد يونس أمره بالقاهرة، مساء أمس، فعالية إفطار رمضانية، بحضور دبلوماسيين أجانب ومسؤولين محليين رفيعي المستوى وعدد من نجوم الفن ورواد الثقافة في مصر.
حضر الفعالية السفير التركي صالح موطلو شن، ونظيره الباكستاني ساجد بلال، والأذري إلخان بولوخوف، والقائم بأعمال سفارة بولندا ميهاو هابروص، والمستشار التعليمي لسفارة تركيا إبراهيم أصلان، ورئيس جالية أذربيجان في مصر سيمور نصيروف، وكذلك رئيس القسم الإعلامي بسفارة فلسطين ناجى الناجي، ومدير النشاط الثقافي بالمركز الثقافي الروسي شريف جاد، ورئيس المسرح القومي المصري الأسبق الفنان أحمد شاكر، والفنانة شيري عادل، والفنان صبري فواز، إلى جانب عدد من مسؤولي وزارتي الآثار والثقافة المصرية، وعدد من أبرز الباحثين والأكاديميين بالجامعات المصرية.
Mısır’ın Sanat Camiası Kahire Yunus Emre Enstitüsü İftarında Buluştu ❗
Kahire Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen İftar programı, her yıl olduğu gibi bu yılda Mısır’ın farklı kesimlerini bir araya getirdi.
Sanat camiasından, basın mensuplarına, diplomatik misyon temsilcilerinden akademisyenlere bir çok isim Kahire Yunus Emre Enstitüsü iftarında bir araya geldi.
Enstitü tanıtım videolarının gösterimiyle başlayan program, Kahire Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Sn. Emin Boyraz’ ın açış konuşmasıyla devam etti. Boyraz konuşmasında Kahire merkezinin kurulduğu günden bu yana 50 bin Mısırlıyı Türkçe ile tanıştırdığını belirtirken, bu tanışıklığın sadece kültürel alanla kalmadığını, ikili ilişkilerin tüm boyutlarına etki ettiğini ifade etti.
28 Mart Perşembe akşamı Sofitel’de düzenlenen davete Azerbaycan’ın Kahire Büyükelçisi Elkhan Polukov, Pakistan Büyükelçisi Sajid Bilal, Tümiad Başkanı Nihat Ekinci’nin yanı sıra, Çankırı Karatekin üniversitesi Rektörü Harun Çiftçi ile sanatçı ve oyuncular Ahmed Shaker, Shery Adel, Sabry Fawwaz’ın yanı sıra çok sayıda diplomat, akademisyen ve basın mensubu katıldı.
Kahire Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılan açıklamalarda, Enstitü faaliyetlerinin , Türkiye-Mısır ilişkilerinin ivme kazanmasıyla yeni dönemde de süreceği belirtildi.

Loading

By عبد الرحمن شاهين

مدير الموقع الإلكتروني لجريدة الأوسط العالمية نيوز مقدم برنامج اِلإشارة خضراء على راديو عبش حياتك المنسق الإعلامي للتعليم الفني